Hele styret i Norsk Tipping byttes ut før selskapets årsmøte torsdag, og Linda Bernander Silseth blir ny styreleder. Avtroppende styreleder Lars Sponheim sier han er overrasket over beslutningen.

Linda Bernander Silseth er daglig leder i Flytoget og tidligere sjef for fornøyelsesparken Tusenfryd.

– Med Silseth har Norsk Tipping AS fått en styreleder med erfaring fra statlig eide virksomheter, det private næringslivet og styrearbeid. Sammensetningen for øvrig sikrer bred kompetanse og allsidighet, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) i en pressemelding.

Med seg i styret får hun den tidligere volleyballproffen Bjørn Maaseide som nestleder. Han er i dag norgessjef i Sats Elixia.

Overrasket Sponheim

Overfor NRK innrømmer Lars Sponheim at han er overrasket over vrakingen.

– Ja, jeg er nok det. Selskapet er i en stand det aldri har vært før, med rekordresultat på fire milliarder og 200 millioner kroner i overskudd til gode formål, sier han.

Dag Bayegan-Harlem, en av de kastede styremedlemmene har følgende forklaring på vrakingen:

- Det er vanskelig å se at dette kan være rasjonelle forklaringer på at så mange i styret blir kastet. Jeg antar derfor at dette skyldes politikk.

Kulturministeren presenterer det nye styret torsdag ettermiddag.

- I fjor høst fikk Norsk Tipping kritikk av Riksrevisjonen for manglende effektivitet.

Norsk Tipping har ikke tilstrekkelig informasjon til å følge opp om selskapet har effektiv drift. Kulturdepartementet har ikke etablert god målstyring av Norsk Tipping, slo Riksrevisjonen fast.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Kutter over 100 stillinger i Shell

Storbank ilegges milliardbot

Varsler ny boligstrategi før sommeren: - Mye unødig frykt