Om ikke avgjørelsen ankes må økonomikommentator Steinar Mediaas dermed slutte  i NRK.

To pensjonsregler

Ifjor fikk NRK-veteranen beskjed fra NRK om at han ikke fikk fortsette etter fylte 67 år.

Mediaas begynte i NRK i 1973, da regelen var at ansatte kunne stå i stillingen til fylte 70 år. Men i 1988 sluttet han, før han begynte i NRK igjen seks år senere.

I mellomtiden var NRKs pensjonsgrense blitt flyttet fra 70 til 67 år.

Mediaas mente han burde falle inn under den gamle ordningen, og klaget derfor NRK inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet for å kunne fortsette i jobben.

Må betale en halv million i saksomkostninger

Likestillings- og diskrimineringsnemnda mente NRK aldersdiskriminerte Steinar Mediaas da han ble nektet å fortsette i bedriften.

NRK var uenige i avgjørelsen og anket saken til Tingretten.

Der fikk de medhold, og Likestillings- og diskrimineringsnemnda som også ble dømt til å betale NRK i underkant av 500.000 kroner i saksomkostninger, melder NRK.

Avventer ankevurdering

Til NRK sier leder Ivar Danielsen i Likestillings- og diskrimineringsnemnda at de nå vil vurdere om de skal anke avgjørelsen.

LES OGSÅ: Kuddle-gründer i pengetrøbbel

LES OGSÅ: Sluttpakker i Film & Kino(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.