Telekomselskapet Charter Communications nærmer seg et kjøp av Time Warner Cable (TWC) for om lag 195 dollar per aksje. Det meldte flere internasjonale medier mandag.

Dette utgjør en premie på TWC-aksjens sluttkurs på fredag på om lag 13,5 prosent.

Financial Times skriver at den potensielle transaksjonen består av rundt 55 milliarder dollar i aksjer og kontanter, samt overtakelse av rundt 22 milliarder dollar i gjeld.

Wall Street Journal skriver at transaksjonen vil støttes av «kabelmogul» John Malones Liberty Broadband Corporation, som vil kjøpe fem milliarder dollar i nye TWC-aksjer.

FT påpeker at den potensielle transaksjonen vil være del av en konsolideringstrend i kabel-TV-bransjen, som opplever store endringer som en følge av at forbrukere i økende grad bruker internett, ikke fjernsyn, til å se video. Konsolideringen vil kunne hjelpe kabeloperatørene å konkurrere med nettaktører som Netflix og Amazon, påpeker avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.