Det var et nesten helt nytt styre som tirsdag ble utnevnt av kulturminister Thorhild Widvey (H). Nestleder er tidligere utenriksminister og Høyre-leder Jan Petersen.

Styret har i tillegg stor økonomisk kompetanse.

– Den Norske Opera & Ballett er i en krevende økonomisk situasjon som følge av store utfordringer på pensjonsområdet. Jeg er veldig glad for at en så erfaren styreleder som Anne Carine Tanum har takket ja til å lede styret de kommende fire år. Sammensetningen for øvrig sikrer et styre med bred og relevant kompetanse, både innen økonomi og administrasjon og de kunstfeltene Operaen representerer, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

Foruten Tanum og Petersen består det nye styret av Päivi Kärkkäinen, som er direktør for Finlands Nationalopera, og styreleder i Lyse Energi, Harald Espedal.

Monica Salthella, den eneste som fortsetter i styret fra forrige periode, er partner i selskapet Formuesforvaltning. Louise Bothner-By er nytt varamedlem. Hun driver i dag Lillehammer og Gjøvik dansesenter.

Det nye styret er valgt for perioden 2015-2019. (©NTB)

Les også:

Styregrossister flest er kvinner

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.