Jon Favreau (33) var fra 2005 til 2013 Barack Obamas fremste taleskriver, først i Senatet og fra januar 2009 i Det hvite hus. I morgen, torsdag, gjester han konferansen «Maktens språk», arrangert av Dagens Næringsliv og kommunikasjonsbyrået Gambit.

For to år siden sluttet Favreau som sjef for presidentens taleskrivere, og nå selger han formuleringsevnen sin til selskaper som Apple og Disney og holder taler verden rundt om hvordan man holder en god tale. I et intervju med DN i april fortalte Favreau at han fortsatt får telefoner fra president Obama, som ber Favreau om gode råd.

Tidligere SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen skal også tale for seminardeltakerne torsdag, sammen med Adam Price, skaperen av den danske TV-serien Borgen, og generalsekretær i WWF Norge, Nina Jensen.

«Statsministeren» kommer

Seminaret, som avholdes i Gamle Logen, åpnes av «statsminister» Michael Woll. Woll er rollefiguren til skuespiller Trond Espen Seim i sesong to av TV-serien «Mammon». NRK Drama har siste innspillingsdag av andresessongen på fredag, etter 120 dager med opptak.

Mens historien i sesong én omhandlet et hemmelig nettverk av næringslivstopper, blir andre sesong et politisk drama fra den norske regjering og Stortinget.

Øvrige talere på «Maktens språk»:

  • Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i Dagens Næringsliv
  • Kjetil Raknes, høyskolelektor ved Markedshøyskolen
  • Per Arne Olsen, kommunikasjonsrådgiver og tidligere Frp-nestleder
  • Stein Kåre Kristiansen, kommunikasjonsrådgiver og tidligere TV2-journalist

Omlag 250 deltakere er påmeldt til seminaret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.