Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV2, sier TV 2 har jobbet sammen med NRK for å sikre seg OL-rettighetene.

IOC annonserte i dag at alle de internasjonale rettighetene tv-rettighetene for OL fra 2018 til 2024 (totalt fire OL) er solgt, til en pris av 1,3 milliarder euro, eller over 11 milliarder kroner.

TVNorge får OL

Discovery Communications, som eier blant annet Eurosport og TVNorge, får tildelt alle OL-rettighetene fra 2018 til 2024 for totalt 50 land, deriblant Norge.

- Vi mener at vi sammen med NRK leverte et konkurransedyktig bud for Norge, men i rettighetsverden er det naturlig nok det høyeste budet som velges. Det har Discovery levert på europeisk nivå, og det må vi forholde oss til, sier TV 2-sjef Olav Sandnes.

Slått av internasjonale muskler

–  Vi følte vi strakk oss langt sett fra et norsk perspektiv. Discovery Networks er et stort internasjonalt selskap som har kanaler i alle land og har nå kjøpt rettighetene for hele Europa. Når NRK og TV2 kjemper for bare de norske rettighetene, blir vi veldig ved siden av  den amerikanske storkapitalen, sier Dahl i TV 2.

TV2 sendte alle sin OL-dekning gratis for TV-seerne. Med dagens avtale, forplikter Discovery Networks seg til å sende minimum 200 timer gratis fra sommer-OL og 100 timer gratis fra vinter-OL.

– Må TV-seerne i større grad betale for å se OL nå, Dahl?

– De får selv svare på hvordan de skal gjøre dette. Vi har hatt vinter-OL i Sochi og gleder oss veldig til å sende sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016 med et veldig rikt tilbud hvor alle kan få se alt gratis.

Prisen ble for høy

Mediedirektør i NRK, Øyvind Lund vil først og fremst gratulere Discovery med å få tak i disse rettighetene.

– Vi sto sammen med TV 2 i et bud, og er skuffet over at vi ikke nådde opp. Når det er sagt ser vi nå at prisen ble alt for høy for oss, sier Lund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.