DN har tidligere skrevet at Bonnier regner på et bud, og har kontaktet en bank for råd rundt et eventuelt oppkjøp av Aftonbladet. Ingen, verken i Bonnier, Schibsted eller Aftonbladet har villet bekrefte opplysningene.

Nå går Gunilla Herlitz, administrerende direktør i Expressen og sjef for Bonnier News' svenske aviser, langt i å bekrefte at Bonnier er interessert i å kjøpe Aftonbladet.

Det skriver Expressen i dag.

- Det er en beslutning som skal tas av eierne, men Aftonbladet vil selvsagt være velkommen i Bonnier News, sa Herlitz ifølge Expressen.

Dette gjorde hun i en debatt sammen med sjefredaktørene i Bonnier-avisene i Sverige under den årlige Almedalsveckan i Visby.

- Bonnier er en eier som vil ta ansvar for bransjen, la Herlitz til.

  Høyt spill om «norsk» storavis i Sverige dnPlus

– Egentlig ikke overraskende dnPlus

Bonniers toppsjef, Tomas Franzén har enda ikke villet kommentere saken.

Schibsted har i flere runder avvist at de ønsker å selge Aftonbladet, og understreket at mediehuset er viktig for Schibsteds strategi om å skape digitale økosystemer.

Bonniers kommunikasjonsdirektør David Salsbäck vil ikke kommentere saken.

Informasjonsdirektør i Schibsted Sverige, Fredrik Lindén, skriver på Twitter følgende som reaksjon på nyheten:

- En helt avgjørende sak som ikke kommer frem i artikkelen (til Expressen, journ.anm): Som vi har sagt flere ganger - Aftonbladet er ikke til salgs. Dream on!

Aftonbladet er Sveriges største og mest digitale avishus, og har sammen med norske VG vært ledende på videreutvikling av hardtslående, tabloid og digital avisjournalistikk.

Bonnier eier på sin side Aftonbladets løssalgskonkurrent Expressen, i tillegg til Dagens Nyheter, Sydsvenskan og Dagens Industri.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.