I et intervju med den Bonnier-eide avisen Dagens Industri sier den svenske Schibsted-eier Lars Ander (74) at han ikke vil blokkere et salg av Aftonbladet til Bonnier dersom budet er godt nok.

Ved siden av et lokalt värmlandsk avisimperium og en betydelig eiendomsmasse i Karlstad, eier rundt 3,7 % av aksjene i Schibsted.

-  Får Schibsted nok betalt, kommer man nok til å fundere, sier Ander til Dagens Industri, og legger til at han ikke vil anvende sitt veto dersom budet er godt.

DN har tidligere skrevet at Bonnier regner på et bud, og har kontaktet en bank for råd rundt et eventuelt oppkjøp av Aftonbladet.

Ingen, verken i Bonnier, Schibsted eller Aftonbladet har villet bekrefte opplysningene.

Her er saken som avslørte Bonniers interesse i Aftonbladet: Høyt spill om «norsk» storavis i Sverige dnPlus

Tinius kontrollerer

Schibsted kontrolleres av Blommenholm Industrier, som igjen kontrolleres av Tinius-stiftelsen. Blommenholm industrier har 26,1 % av aksjene.

På grunn av vedtektene til Schibsted, kan Tinius-stiftelsen blokkere enhver kapitalutvidelse eller vedtektsendring i Schibsted.

DI spør så Ander om han tror Schibsted vil vurdere å selge dersom budet er godt nok.

 - Ja, svarer han. Videre sier Ander at han anser Svenska Dagbladet som kronjuvelen i Schibsteds svenske eierskap.

I vår ble det kjent at Schibsted Sverige danner et nytt medieselskap med MittMedia. Samtidig vil Schibsted redusere sin eierandel fra 100 til 30 prosent i Svenska Dagbladet, basert på beregninger av de relative verdiene i selskapene.

Aftonbladet er Sveriges største og mest digitale avishus, og har sammen med norske VG vært ledende på videreutvikling av hardtslående, tabloid og digital avisjournalistikk.

Schibsted har i flere omganger understreket at Aftonbladet ikke er til salgs.

Les også: – Blir ikke for store dnPlus

Ønsker Aftonbladet velkommen

Bonnier eier på sin side Aftonbladets løssalgskonkurrent Expressen, i tillegg til Dagens Nyheter, Sydsvenskan og Dagens Industri.

Mandag gikk Gunilla Herlitz, administrerende direktør i Expressen og sjef for Bonnier News' svenske aviser, langt i å bekrefte at Bonnier er interessert i å kjøpe Aftonbladet.

- Det er en beslutning som skal tas av eierne, men Aftonbladet vil selvsagt være velkommen i Bonnier News, sa Herlitz ifølge Expressen.

På Etterbørs-sidene kan du nå lese om norske avtaler med Apples nye musikktjeneste.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.