Samtidig har Norsk filminstitutt (NFI) endret forskriften om etterhåndstilskudd til kinofilm og forskrift om tilskudd til utvikling og produksjon av kinofilm etter kunstnerisk vurdering.

Kulturdepartementet skjerper kravet til antall solgte kinobilletter for å kvalifisere til etterhåndstilskudd fra tidligere 10.000 til 35.000. I særlige tilfeller kan NFI fastsette lavere terskel for kinofilm som har mottatt forhåndstilskudd etter kunstnerisk vurdering.

Samtidig endres søknadsfristen for etterhåndstilskudd. Fra 1. juli må den leveres før opptaksstart.

Adgangen til å gi tilskudd til norske minoritetsprodusenter utvides. Hittil har den bare omfattet tilskudd til produksjon av kinofilmer med norsk minoritetsprodusent. Nå gjelder den også dokumentarfilm, kortfilm og drama- og dokumentarserier.

Fra og med 1. juli må den som mottar tilskudd til kinofilm, være et aksjeselskap.

 

Les også: Hellas' skjebne avgjøres i kveld

Leieprisene i Stavanger har falt med nesten ti prosent

Wikileaks avslører Norges rolle i hemmelige forhandlinger

 

Se også:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkledet:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.