– Vi har ikke lenger råd til å komme ut hver uke, sier sjefredaktør Truls Lie i Ny Tid til Klassekampen.

De siste ti årene har Ny Tids opplag falt fra rundt 9.000 til under 2.000.

Truls Lie tok over den tidligere SV-avisen i januar med ambisjoner om å drive den videre som ukeavis. Nå er den ambisjonen skrinlagt. Lie legger mye av skylden for dette på endringer i tilskuddene til nasjonale ukeaviser.

– Det ville ha blitt umulig å bygge opp avisen slik jeg ønsker med en nedgang i støtten. Jeg måtte ta en sjefsavgjørelse om å legge om til månedsavis, forteller Lie.

Som månedsavis slipper Ny Tid å gå over til den nye ordningen for ukeaviser under Medietilsynet. Dermed kan den fortsette å få støtte fra Kulturrådet.

Sjefredaktør i Klassekampen Bjørgulv Braanen sier til sin egen avis at han føler seg forpliktet til å være med på å redde sin gamle konkurrent.

– Det er viktig at Ny Tid overlever. Vi opplever at dette samarbeidet er avgjørende for at avisen skal klare seg, sier Braanen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.