I sommer fortalte den britiske programlederen til Sunday Times at han og hans to makkere fra bilprogrammet «Top Gear» var klare for en nytt bilprogram.

Sammen med Richard Hammond og James May har Clarkson vært i forhandlinger med flere store tv-kanaler om hvem som skal lage det nye programmet.

Får karantene

Nå viser det seg at en konkurranseklausul i trioens gamle kontrakt med BBC gjør at de ikke kan komme på skjermen med et konkurrerende bilprogram før til våren om to år, skriver Variety.com.

Det betyr at en eventuell avtale med ITV, som angivelig har vært av de største budgiverne, blir lagt på is. I hvert fall hvis programmet skal handle om biler og bilkjøring.

KRONIKK: Hvordan skal ledere takle stjerner som klikker på jobben?

Ser til Netflix

Derimot sier ikke klausulen noe om nettbaserte strømmetjenester.

Flere internasjonale medier, blant dem Business Insider, har i sommer spekulert i at Clarkson er i forhandlinger med Netflix om et nytt bilprogram.

Karantenen tatt i betraktning, får Netflix nå en fordel i forhandlingene.

BBC lager «nytt Top Gear»

Programledertrioen bør nemlig bestemme seg snart: BBC er allerede i gang med å lage «Top Gear» i ny drakt, som med den kjente britiske radioverten Chris Evans som programleder, kommer på skjermen i april neste år.

BBC kan dermed få ett års forsprang på det mange tror blir en arg konkurrent.

Fikk sparken

Den tidligere programlederen for bilprogrammet «Top Gear» fikk tidligere i år sparken fra BBC etter at han angivelig slo til en produsent i det populære britiske showet.

Det skal ha skjedd under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire.

Ifølge BBC er Top Gear verdens mest populære reality-program med 350 millioner seere verden over.

LES OGSÅ: – Det var min egen dumme skyld(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.