Tina Berggård (27) kapret jobben som kommunikasjonsrådgiver i DNB etter å ha blitt kåret til «Årets pr-talent» av bransjeforeningen KOMM under Gullkorn i 2014. Tydalsjenta gikk veien via kommunikasjonsbyrået Gambit H+K, hvor Berggård jobbet med alt fra markeds-pr med fokus på forbrukerteknologi, livsstil og mote, til utforming av kampanjer og selskaps-pr.

– Hvordan ble jobben din?

– Om jeg forsøker å sette meg inn i sjefens hode, så tipper jeg at svaret er: Noe kompetanse, litt mer teft og enda mer guts, med en liten touch av at jeg nok er litt utypisk bank.

Tina Berggård er nummer 24 av30 i DNs sommerserie om unge talenter i bransjene Etterbørs følger. Du kan lese resten av serien her.

– Født sånn, eller blitt sånn?

– Arvet selvtillit og ærgjerrighet. Resten har jeg lært i miljøer med jævla flinke folk.

– Hva driver deg til å være god?

– Det er stoltheten i å levere arbeid som gir resultater.

– Hva er det mest spennende som skjer i bransjen din for tiden?

– Samspillet med forbrukerne. Å være på tå hev i alle kanaler.

– Hvordan holder du deg oppdatert?

– «Comes with the job», heter det vel. Vil påstå at det er vanskelig å være en god kommunikasjonsrådgiver uten å vite hva som skjer.

– Hvor mye tid bruker du på sosiale medier? Hvilke plattformer bruker du?

– Tidsmessig er det litt av og på, men privat bruker jeg Facebook, Instagram og nylig også Snapchat. Venner og kolleger mener at jeg er litt bakpå i sosiale medier. Det lever jeg helt greit med.

– Hva er ditt personlige mål?

– Utvikle meg så mye som mulig, men viktigst av alt å ha det gøy på veien.

– Hva skal til for å bli god i din bransje?

– Jeg tror at dyktige folk kan gjenkjennes på det samme, uavhengig av hva jobben er. Du har fokus og er god på å utfordre det etablerte og å gjennomføre. Og de endringsdyktige, de vinner.

– Hva kan ledere gjøre for å bringe frem nye talenter?

– Involver, involver, involver. Hjelper lite med mye spillerom og tillit, og man ikke vet hvor man skal og hvorfor.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– De tingene jeg fortsatt tenker på og ler av i desember.

Les hele avisen

Eller les om superteam Aleksander og Thea i Try (26), kommentator Aksel Braanen Sterri(28), «Drittunge» (24) som gjør kometkarriere, artist Arshad Maimouni (21), Maria Navarro Skaranger (21) som har skrevet boken «Alle utlendinger har lukka gardiner», Sara Övinge(26) som er den yngste uteksaminerte fra diplomstudiet ved Musikkhøgskolen noensinne, gravejournalisten Anders Fjellberg (26), bloggeren Annette Haga (24), Christine Røde (24) som jobber i Facebook, ballettdanser Sofia Skjønneberg (21) artist Fay Wildhagen (21), regissør Henrik Martin Dahlsbakken (26) eller Mathias Fischer (22) som skriver kommentarer i BT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.