– Det jeg har gjort, er helt uforenlig med norsk journalistikk og SKUPs idealer. Følgelig trekker jeg meg fra vervet i SKUP, sier Butenschøn i en pressemelding.

Butenschøn har vært medlem i styret til Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) siden 2013 og nestleder siden 2014. Nå slutter han på dagen.

Etter et langt liv som journalist kom Butenschøn selv i overskriftene søndag, etter at Øistein Refseth avslørte omfattende plagiat i Butenschøns siste artikkel i Dagens Næringsliv.

I artikkelen «Klagemuren», som var hovedsak i forrige ukes DN Magasinet, har Butenschøn stjålet en rekke sitater og passasjer fra essayet «Standing By», som sto på trykk i det amerikanske tidsskriftet The New Yorker i august 2010.

Senere har Dagens Næringsliv funnet plagiat i flere av Butenschøns saker gjennom åtte år i avisen. I tillegg ble journalisten tatt for plagiat i 2005, også da fra The New Yorker.

Redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, fortalte om plagiatet i en omfattende beklagelse i avisen tirsdag. (©NTB)

Les mer: Sitatfusk i DN (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.