Dæhli, som i en årrekke har jobbet som journalist og kommentator i VG, går inn i en nyopprettet stilling med ansvar for aldersbestemte landslag.

Der vil han samarbeide tett med toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Dæhli er far til a-landslagsspiller Mats Møller Dæhli, og har de siste årene derfor ikke skrevet kommentarer om landslagene.

«Traff meg rett i hjertet»

- Spillerutvikling interesserer meg stort og er noe jeg alltid har vært veldig opptatt av. Helt fra jeg var barnetrener for blant andre Caroline Graham Hansen og Mats ga det meg et innblikk i spillerutvikling som engasjerte meg. Når dette tilbudet dukket opp og tok form, så traff det meg rett i hjertet, sier Dæhli i en pressemelding.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, kaller ansettelsen «spennende».

- Vi snakker tross alt om en av landets aller sterkeste penner som nå kommer over for å bli med på å utvikle oss videre, sier Siem i pressemeldingen, og får støtte av fotballpresident Yngve Hallén:

- Dæhli har stor kunnskap og engasjement for norsk fotball og idrett. Han vil tilføre vår organisasjon verdifull kompetanse. Derfor er det kjekt å ønske Truls Dæhli velkommen på laget, sier fotballpresident Yngve Hallén. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.