Det melder Financial Times.

Brooks kan returnere til sin gamle stilling som sjef for News Corp allerede i september, skriver avisa. Reuters meldte i mars at hun var i samtaler om å få igjen stillingen.

Brooks var tidligere redaktør av Rupert Murdochs tabloidavis News of the World før den ble nedlagt.

Hun ble en av de mest omtalte mediepersonlighetene i Storbritannia da skandalen med News of the Worlds avlytting av kjendisers telefoner verserte i 2011 og 2012.

Rettssaken avdekket nære forbindelser mellom sjefer i Murdochs aviser, politi og toppolitikere, inkludert statsminister David Cameron.

Brooks selv steg på 14 år fra en lav stilling på desken til toppledelsen, takket være sitt nære forhold til Murdoch, og var god venn med de tre siste britiske statsministrene.

Hun trakk seg i 2011 da det kom fram at ansatte i News of the World hacket seg inn på telefonene til tusener av mennesker for å skaffe seg nyheter.

Hun ble arrestert og siktet for å ha vært med i sammensvergelsen om hackingen, for å ha autorisert ulovlige utbetalinger og for å ha forsøkt å hindre etterforskningen. Men hun avviste alle anklagene og ble frikjent i juni i fjor. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.