Henriette Grønn ble hentet til pr-byrået Geelmuyden.Kiese (GK) av nylig avgått sjef, Andreas Wabø. Grønn startet i GK 1. juni som ny fagansvarlig for politikk og samfunnskontakt. De ansatte i GK ble idag informert om at Grønn nå er den andre lederen i løpet av august som forlater pr-byrået. 

– Jeg ble ansatt av daglig leder Andreas Wabø og vårt felles syn på ledelse og strategi, samt ambisjoner for fagområdet samfunnskontakt, var de viktigste grunnene til at jeg valgte å begynne i GK før sommeren. Forutsetningene har endret seg etter at han sluttet i GK, og det mest naturlige for meg er å slutte, sier Grønn i en pressemelding som ble sendt ut mandag.

«Profesjonell uenighet»

Grønn går på dagen, og har sin siste dag i kommunikasjonsbyrået mandag 31. august. Hun har idag også varslet at hun trekker seg fra styret i bransjeforeningen KOMM med umiddelbar virkning.

Les også:Erkekonkurrent tok First House-partner

Henriette Grønn var tidligere partner i First House, før hun gikk til konkurrenten Geelmuyden.Kiese. 

– Jeg trodde ikke jeg skulle begynne i GK da jeg sluttet i First House. Det var ikke et opplagt valg, men Andreas Wabø overbeviste meg. Vi har et veldig likt syn på strategi og ledelse, og sammen la vi store planer for hvordan vi mente GK kunne vokse videre. Mandatet mitt i GK endret seg da Andreas valgte å slutte, sier Grønn til Dagens Næringsliv.

Hun sier at forutsetningene nå er vesentlig endret og at det derfor ikke er riktig for henne å bli værende i GK.

– Det foreligger en profesjonell uenighet, og det tar jeg konsekvensen av. Sånt skjer og det er ingen dramatikk rundt det. Jeg har sterke meninger om ledelse og strategi og jeg må gjøre det som er riktig for meg. Livet er for kort til noe annet. Jeg har ingen konkrete planer hva jeg skal gjøre videre, sier Grønn.

– Jeg håper GK lykkes med sine valg og sin strategi. Det er «no hard feelings» her fra min side, sier hun. 

GIKK AV: Andreas Wabø, daglig leder i Geelmuyden.Kiese sa opp sin stilling i midten av august.
GIKK AV: Andreas Wabø, daglig leder i Geelmuyden.Kiese sa opp sin stilling i midten av august. (Foto: ¯yvind Elvsborg)

Mistet toppsjefen

Tidligere denne måneden ble det klart at administrerende direktør Andreas Wabø valgte å trekke seg som sjef for pr-byrået, som har opplevd en betydelig vekst de siste fem årene. GK havnet ifjor på topp som Norges største pr-byrå med en byråomsetning på 89 millioner kroner, foran rivaler som Gambit Hill and Knowlton og First House. 

GK har fortsatt ikke ansatt ny sjef i Norge, men seniorpartner og største eier Hans Geelmuyden regner med at erstatteren etter Wabø skal være på plass innen utgangen av året.

- Vi har hatt en åpen og god dialog om veien videre. Det er selvfølgelig synd at Henriette har valgt å slutte, men jeg har forståelse for hennes beslutning, sier konstituert administrerende direktør Nina Riibe i Geelmuyden Kiese i pressemeldingen.

Sa opp styreverv

Henriette Grønn ble i mai i år valgt inn som leder i bransjeforeningen KOMM. I dag varslet hun foreningen om at hun trekker seg fra styreledervervet.

– Vedtektene i KOMM sier at man må være tilknyttet et medlemsbyrå for å sitte i styret. Jeg vet ikke hva min neste jobb blir ennå, så da var det ryddigst å si fra meg vervet, sier Grønn.

Henriette Grønn har hatt et turbulent år. Som følge av et samlivsbrudd, sa Grønn selv opp sin stilling i pr.byrået First House ifjor. Hun tok et sabbatsår - før hun i sommer til GK.

- Grunnen til at jeg sluttet handlet først og fremst om en krise på privatfronten. Jeg ble separert fra en kvinne jeg hadde vært sammen med i praksis hele mitt voksne liv. Da det tok slutt ble jeg fysisk og psykisk utslitt og det gikk utover hele livet mitt – også jobben. I august ifjor satt jeg alene for første gang siden 20-årene. Det var en vesentlig tøffere overgang enn jeg hadde trodd, uttalte Grønn nylig til DN.

Grønn var en kort periode samboer med tidligere reality-deltaker Lene Alexandra Øien. I juli bekreftet Lene Alexandra Øien overfor Se og Hør at forholdet til Grønn var tatt slutt.

Les også: Publikum tar bølgen for «Bølgen» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.