Helle Vaagland kommer til D2 fra NRK hvor hun denne sesongen leder redaksjonen i Selskapet – et talkshow om kultur og underholdning.

– Jeg er utrolig stolt over å få lov til å lede den redaksjonen i Norge med flest dyktige, seriøse, talentfulle og kule journalister. Ingen andre driver livsstilsjournalistikk på D2s nivå i Norge, og det skal vi fortsette med, sier Vaagland.

Tidligere har hun blant annet vært programleder for NRK-programmene Nasjonalgalleriet og Safari samt vaktsjef i talkshowet Store Studio. Hun har erfaring med radiodokumentarer og skrev i 2007 boken «Heia Mamma» sammen med Anne Lindmo. Hun har også vært fast spaltist og sakprosaanmelder i Klassekampen. Fra 1999–2002 jobbet hun som redaksjonssjef i Natt og Dag.

– Hvorfor ansetter du Vaagland, featureredaktør Gry Egenes?

– Helle er en erfaren og interessant dame som vi tror kan videreutvikle D2 på en kreativ måte. Hun har en variert bakgrunn og har jobbet med mange forskjellige journalistiske prosjekter, så jeg tror hun vil komme med morsomme ideer for D2.

– Vil D2-leseren merke forskjell?

– Dette er den første redaksjonssjefen vi rekrutterer eksternt på åtte år, så det håper vi, svarer Egenes.

D2 kom ut for første gang i oktober 2007, med nåværende Morgenbladet-redaktør Anna B. Jenssen som redaksjonssjef. Vaagland tar over redaksjonssjefstillingen fra Line Blikstad, som nå skal skrive roman og jobbe frilans for D2.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.