- Det blir en utrolig spennende jobb, og jeg er veldig glad for å få sjansen til å lede en redaksjon og et mediehus som kanskje aldri har vært bedre enn det vi er i dag. Jeg vil takke for tilliten, sier Hjertenes til sin egen avis.

De ansatte i Bergens Tidende ble informert tirsdag formiddag.

Hjertenes har lenge vært ansett som den sterkeste interne kandidaten.

Utvikler BT

Hjertenes kommer fra jobben som utviklingsredaktør i BT, men har hatt en rekke stillinger siden han ble fast ansatt i avisen i 2005.

Den nye sjefredaktøren er i følge Bergens Tidende utdannet som siviløkonom og har tidligere også jobbet som journalist i Dagbladet, Bergensavisen og Firda.

- I de ulike rollene Øyulf har hatt i BT har han dokumentert solide lederegenskaper. Han nyter bred tillit i mediehuset, har bred journalistisk erfaring, og har hele tiden arbeidet tett på miljø som har utformet digitale medieprodukt for fremtiden. Han er en moderne medieleder, sier Didrik Munch, som er konsernsjef i BTs eierselskap, Schibsted Norge.

Har mange flinke kvinner

- Hva sier du til de som lurer på hvorfor det heller ikke denne gang ble en kvinne?

- I BT er ikke det helt riktig, for vi har og har hatt mange flinke kvinner i BT. Tdligere sjefredaktør, nåværende administrerende direktør, økonoimidirketør og hr-direktør. Vi har kvinnelig kultur- og debattredaktør og en kvinnelig direktør med ansvar for produkt. Men når du spør har vi vært opptatt av å finne den beste sjefen. Vi har snakket med mange, også mange kvinner, men falt ned på Hjertenes, sier Didrik Munch.

- Når det er sagt er det klart vi må jobbe mer for å ha et lag som kan rykke opp til sjefredaktør. Jeg vil ikke bagatellisere dette, for vi vil gjerne ha flere kvinnelige sjefredaktører, sier Munch.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Totalt fravær av «Wendyeffekt» - filmpremiere ble rammet av «Bølgen»  

Ruglete start for VGs reklamejournalistikk dnPlus

Avhengig av Twitter

 

Se klipp fra «Okkupert» - Nesbø-serien som kommer på TV 2

Se klipp fra den nye tv-serien "Okkupert"
Basert på en idé av krimforfatter Jo Nesbø.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.