Representantskapet i Norske arkitekters landsforbund (NAL) har valgt Alexandria Algard (33) til ny president i forbundet.

Hun er den yngste presidenten i NALs historie og kommer fra ledervervet i Stavanger Arkitektforening.

Algard ble valgt for en periode på tre år.

- Arkitektur handler egentlig om mennesker. Norske byer og tettsteder står foran store utfordringer i tiden som kommer. Forståelse for god arkitektur er avgjørende for at vi kan utvikle et samfunn hvor mennesker trives og livet er godt å leve. Fordi summen av arkitekturen vi bygger blir samfunnet vi bor i, er arkitekten en viktig brikke i samfunnsutviklingen, uttaler Alexandria Algard i en pressemelding fra NAL.

Tung erfaring

Algard er utdannet arkitekt fra Århus og Tokyo. Hun har bodd og jobbet i New York, arbeidet hos de anerkjente arkitektkontorene OMA i Rotterdam og hos Herzog & deMeuron i Basel i Sveits.

Siden 2012 har Algard drevet eget arkitektkontor i Stavanger.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Facebook skal lage misliker-knapp

Totalt fravær av «Wendyeffekt» - filmpremiere ble rammet av «Bølgen»

«Pornopung»-produsent konkurs dnPlus

 

(Video - slik ser Snøhetta for seg en ny taubane til toppen av Virgolo-fjellet i den italienske byen Bolzano:)

Nytt fra Snohetta
Redigert film fra Snøhettas nye prosjekt
01:43
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.