TV s nå værende avtale går ut ved utgangen av 2016. TV 2 ønsker seg en snarlig avgjørelse for hva som kommer til å ligge av krav til den nye konsesjonen, skriver Aftenposten.

At kulturminister Thorhild Widvey har vært tydelig på at hun ønsker en avtale for en kommersiell allmennkringkaster med nyhetsproduksjon plasssert i Bergen også etter 2016, er ikke nok for TV 2-sjef Olav Sandnes.

- Vi har håp om at Stortinget, under behandlingen av allmennkringkastermeldingen i høst, kan få gjort dette raskere enn det statsråden har lagt oppt il, sier Sandnes til avisen.

Han frykter at Widvey vil vente til konklusjonene fra utvalgsarbeidet er ferdig. Sandnes sitter i det såkalte Mediemangfoldsutvalget, som først skal levere sin rapport i mars 2017, altså etter at TV 2 nåværende avtale utløper.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Arild Grande, sier opposisjonen vil kreve fredrift og tidsplan fra kulturministeren.

- Vi vil på en tydelig måte, overfor statsråden, presisere at et slikt rammeverk må på plass snarest mulig, sier Grande til avisen.

Widvey skriver i en epost til avisen at departementet har en god dialog med TV 2 og at hun er sikker på at man vil komme frem til gode løsninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.