Berg-og-dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark er ikke en ulovlig etterligning fra filmen «Flåklypa Grand Prix», ifølge Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Berg-og-dalbanen består av en forlenget versjon av Reodor Felgens bil Il Tempo Gigante fra historien om Flåklypa.

Caprino Filmcenter tok saken til retten for å få attraksjonen stengt. De mener berg-og-dalbanen er basert på bilen i Ivo Caprinos dukkefilm «Flåklypa Grand Prix», og at Flåklypa-universet ikke ville vært like attraktivt uten Caprinos arbeid.

Hunderfossen Familiepark har på sin side bedyret at bilen i fornøyelsesparken er basert på Kjell Aukrusts originale tegninger, og ikke av bilen i Caprinos film.

«Flåklypa Grand Prix» er basert på Aukrusts persongalleri fra avisspalten Våre Duster på 1950- og 1960-tallet. Caprinos film hadde premiere i 1975. Fremdeles har ingen andre norske filmer blitt sett av flere på kino.

Les også:
Markant fall i antall søk i skattelistene
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.