Anne Grosvold bekrefter nå at hun slutter i NRK 1. desember. Egentlig var planen å holde dette hemmelig helt til siste dag på jobben.

Kontroversene torsdag rundt et intervju hun hadde avtalt å gjøre med Telenor-sjef Sigve Brekke etter at hun hadde sluttet som programleder for NRKs Dagsnytt 18, gjør at hun likevel velger å fortelle at NRK-tiden er slutt allerede nå.

Anne Grosvold og Telenor-sjef Sigve Brekke varmer seg foran peisen - på julebordinvitasjonen fra Telenor.
Anne Grosvold og Telenor-sjef Sigve Brekke varmer seg foran peisen - på julebordinvitasjonen fra Telenor.
- Jeg går ut med dette nå fordi det ble oppmerksomhet rundt dette Telenor-intervjuet. Jeg hadde håpet at vi kunne holde det hemmelig til 1. desember, da jeg slutter, for at det ikke skulle bli noe støy. Men nå skal jeg fortelle det til mine kolleger på et møte etterpå, sier Grosvold.

Lang karriere

Grosvold begynte i NRK i 1977 og ble debattleder i Dagsnytt 18 i 1991. I mellomtiden hadde hun vært informasjonssjef i Justisdepartementet.

- Jeg var der til jeg reiste til Hong Kong som korrespondent. Så kom jeg tilbake og har vært debattleder de siste fire-fem årene, sier Grosvold.

- Det føles som et riktig tidspunkt å slutte på. Det er på tide å komme ut og se verden fra en litt annen synsvinkel.

Ingen nøkkelroman

Foreløpig har hun ikke lagt noen planer.

- Jeg har ingen bokprosjekter, og jeg skal ikke skrive nøkkelroman om NRK, he he. Jeg skal ha en lang ferie og så skal jeg finne ut hva jeg skal bruke energien min på, sier Anne Grosvold.

Overtok etter Skavlan

I tillegg til å lede debatter i Dagsnytt 18 har Anne Grosvold har hatt mange andre roller i NRK.

Hun har også jobbet i Dagsrevyen, Utenriksmagasinet, Redaksjon 21, og med programmer som Kulturuke, Bokbadet og Sommeråpent.

Hun hadde også sitt eget talkshow, «Grosvold». Det overtok sendetiden til «Først og sist» fredag kveld. «Først og sist» var navnet på Fredrik Skavlans talkshow på NRK frem til 2007.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

NRK vant seerne i oktober - og nå blir det fem nye år med ski

«Har PST så dårlig kunnskap at de ikke kan østkant-slang?»

NRK ble selv det svakeste leddet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.