– Jeg har hatt 13 fantastiske år med Playroom og Jan Fredrik Karlsen og er takknemlig for det jeg har lært, men nå ønsker jeg å stå på egne ben, sier Halvor Marstrander (33) til DN.

Han har vært med siden starten. Han kjøpte seg inn i Karlsens nystartede selskap Playroom i 2003 og var den som satt i salen da Kurt Nilsen senere samme år vant World Idol i London. Siden da har han vært den mindre synlige manageren til Nilsen, «den som får ting gjort», ifølge kilder i bransjen.

Nå er det profesjonelle samarbeidet over.

– Jeg begynte dialogen med Jan Fredrik i sommer, jobbet ut tiden min i Playroom og startet for meg selv i september, sier Marstrander.

Selskapet han etablerer i disse dager heter Interstellar, et management som foreløpig bare har én ansatt – ham selv – og én artist. Til gjengjeld heter artisten Astrid Smeplass (19), og har siden hun røk ut av talentprogrammet Idol i 2013 fått platekontrakt med både Universal Music i Norge og Island Records i USA. I sommer gikk hun som første norske soloartist siden 1997 til topps på Billboards albumliste da hun sang duett med kanadiske Shawn Mendes. 

Playroom-sjef Jan Fredrik Karlsen ønsker Marstrander «masse lykke til» i Interstellar. Foto:
Playroom-sjef Jan Fredrik Karlsen ønsker Marstrander «masse lykke til» i Interstellar. Foto: (Foto: Klaudia Lech)
– Vi går «all in» for fantastiske Astrid Smeplass. I tillegg til å bygge henne opp her i Norge har vi store ambisjoner for henne på et internasjonalt nivå, sier Marstrander.

Satt igjen med to prosent

De første fire årene eide Marstrander 15 prosent av aksjene i Playroom, mens Karlsen eide 85. I 2007 utvidet Karlsen selskapet og med hjelp av «noen millioner» fra hotelleier Petter Stordalen, startet eventvirksomheten for alvor. Jens Kristian Nesse kom da inn som sjef for eventdelen, noe han fremdeles er i dag. I den nye konstellasjonen satt Marstrander igjen med to prosent.

Siden den gang har Playroom blitt kjøpt opp av Nice-gruppen, som i dag er heleid av MTG. Det skjedde i 2012, og DN anslo kjøpesummen til å ha ligget mellom 60 og 80 millioner kroner. Før salget eide Karlsen og Nesse 38 prosent hver og Stordalen eide 20.

«Veldig rart»

Karlsen, Nesse og Marstrander har fortsatt i selskapet etter eierskiftet, men nå tar altså sistnevnte med seg det største stjerneskuddet og starter opp som konkurrent. Han forlater dermed også Kurt Nilsen etter over 12 års samarbeid – i alle fall profesjonelt.

– Når man har jobbet sammen i så mange år, er det selvfølgelig veldig rart å skulle gå forskjellige veier. Men vi er blitt gode venner, og det består, sier Marstrander.

– Flere i bransjen forteller at det er du som har vært hovedmannen bak suksessen til Kurt Nilsen. Er det sant?

– Det har vært et godt tospann sammen med Jan Fredrik Karlsen. Vi har utfylt hverandre, han er god på strategi og magefølelse for Kurts karriere, mens jeg har ­supplert med å få gjennomført ting og samarbeidet med Kurt og Karlsen i prosjekter, sier ­Marstrander.

Marstrander tar med seg stjerneskuddet Astrid S til konkurrenten Interstellar. Foto: Jon Olav Nesvold,
Marstrander tar med seg stjerneskuddet Astrid S til konkurrenten Interstellar. Foto: Jon Olav Nesvold, (Foto: NTB scanpix)
Han har stor tro på at hans nye stjerne, Smeplass, kan gjøre stor suksess internasjonalt.

– Det som er gøy med utviklingen i dag, med Spotify og andre aktører, er at veien er blitt mye kortere til å gi ut musikk og få internasjonal oppmerksomhet. Flere norske artister og produsenter jobber fra Los Angeles og gjør det veldig godt om dagen, sier han og viser til Matoma, Cashmere Cat og Lido.

Sistnevnte produserer også for Smeplass.

«Angret etter tre timer»

– Den kompetansen han har bygget opp gjennom 13 år i Playroom, har vært fantastisk både for oss og for Halvor. Og det er naturlig at han ønsker å ta med det han har lært og skapt inn i et nytt selskap og der bygge det videre med sine visjoner og tanker. Det ønsker jeg ham masse lykke til med, sier Jan Fredrik Karlsen, som understreker at det ikke var Marstrander som hentet Smeplass til Playroom.

– Astrid Smeplass er en artist jeg hentet til Playroom. For to år siden sluttet Halvor her og begynte hos Thomas Giertsen og Feelgood. Etter tre timer angret han seg, ringte og ville tilbake. Da fikk han komme tilbake og fikk da også hovedansvaret for Astrid, sier Karlsen som legger til at det bare er naturlig at Smeplass nå blir med Marstrander videre.

– Han har gjort en enestående jobb med henne. Det at hun nå blir med ham, er en raus ting fra vår side og en nødvendighet fra Astrids side, fordi det er han som har fulgt henne hele veien, avslutter Karlsen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.