Både Mentor Mediers styre og deres største aksjeeier, Jan Erik Mushom, har engasjert advokater for å granske sluttavtalen Vårt Lands sjefredaktør, Helge Simonnes, har med konsernet, skriver Vårt Land.

I 2007 inngikk Simonnes en sluttavtale med Mentor Medier som i etterkant har høstet stor kritikk. Avtalen sier at Simonnes skal få en etterlønn på 7 millioner kroner fra han fyller 60 år og syv år fremover i tid. Sjefsredaktøren ga da avkall på en dyr pensjonsavtale, og som kompensasjon fikk han også mulighet til å selge tilbake sine aksjer i selskapet for 11 millioner kroner.

- Han har som sjefredaktør uttalt seg om andres altfor gode betingelser. Nå bør han redegjøre for hvorfor han fortjener en så stor sluttpakke/etterlønn, sier Mushom til Vårt Land.

«Langt over markedsverdi»

Mushom ønsker gjennom granskingen å belyse prisingen av aksjene Simonnes solgte.

- Jeg har selv tilbudt selskapet å kjøpe min aksjepost, men de var ikke interessert, selv om prisen var langt lavere enn det sjefredaktøren fikk for sine aksjer. Helge Simonnes fikk en pris langt over markedsverdi (43,46 kroner red.anm). Jeg tilbød i vår mine aksjer til 26 kroner, nå er mitt tilbud justert opp til rundt 30 kroner sier han.

Til avisen sier Simonnes at styret har kommentert hans betingelser og at han er glad for at Mentor Medier har iverksatt en ekstern vurdering.

«Vemodig å tre av»

Tidligere denne måneden ble det kjent at Simonnes vil trekke seg fra stillingene som sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.

- Det er vemodig å tre av. Jeg har vært i Vårt Land og Mentor Medier i 30 år, og hadde ikke tenkt at det skulle bli en livsoppgave. Jeg har fått med meg oppgangstidene i mediebransjen. Dette mediehuset er preget av et unikt kollegafellesskap og sterkt engasjement blant leserne.  Det er fortsatt mange sider ved publisheroppgaven som oppleves positivt. Skriving og leserkontakt er stimulerende, men som øverste leder kan man ikke velge ut de lystbetonte oppgavene, uttalte Simonnes i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.