Det skriver nettsiden Dagens Media.

«Musikhjälpen» er første program ut, og seerne som følger sendingen i VR skal føle at de sitter sammen med programlederne som sitter i et glassbur på Stora torget i Linköping. Alt skal også sendes live.

– Det er en spennende satsing ettersom dette er en teknikk som er unik og ganske uprøvd fra før. Jeg tror det kommer til å bli veldig kult for TV-seerne å føle at de er en del av selve sendingen, sier utviklingsansvarlig for VR i SVTi, Thomas Strindberg, til Dagens Media.

Programmet skal sendes gjennom en egen app som seerne kan laste ned på forhånd.

LES OGSÅ:Virtuell virkelighet kommer til å forandre verden

Dermed kan billige VR-briller i papp brukes for å se videosendingen i 360 grader.

NRK tester teknologien

Teknologigiganten Google var først ute med løsningen Google Cardboard, men det finnes også en rekke andre varianter ute i markedet.

I likhet med SVT, så har også NRK eksperimentert med 360-video gjennom VR-teknologi.

Det skjedde under konsertsendingen P3 Gull i starten av desember, ifølge NRKbeta.

Selv om det ikke skjedde live, så kunne VR-seerne blant annet se et konsertopptak med bandet Karpe Diem fra publikums synsperspektiv.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Bordtennis, lavvo og strandstoler. Slik er Googles norske kontorer:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.