Fremtidens nyhetsformidling skjer på YouTube, mener australske Derek Muller.

Muller har over 3 millioner abonnenter på sin YouTube-kanal Veritasium, der vitenskap er temaet.

Videoene er til sammen vist over 225 millioner ganger. Fredag kveld skal han imidlertid lede en direktesending på nettstedet i forkant av selve nobelkonserten.

Nobelkonserten TV-overføres til 130 land og kan nå flere hundre millioner TV-seere. Men mange unge har ikke TV, påpeker Muller.

– De er nesten helt avhengig av YouTube både for å finne underholdning og nyheter om verden, sier han.

I dybden

Muller håper gjennom livesendingen å gi de unge kunnskap om Den tunisiske dialogkvartetten, og helst i dybden.

– Jeg tror mange unge ikke har hørt om den. De kjenner kanskje ikke til bakgrunnen for Nobelprisen i det hele tatt, sier Muller til NTB.

Han mener videokanalene på YouTube er mindre polert, men mer rikholdige enn tradisjonelle TV-kanaler.

Et skritt lenger

– Hva får du egentlig fra en 24-timers nyhetskanal? Dette er en annen modell, og jeg mener den ikke er mindre verdifull. Den er mer detaljert og går mer i dybden, sier Muller og viser til The Young Turks og Vice News som eksempler på kanaler som bringer nyheter til de unge.

Direktør Olav Njølstad i Nobelinstituttet sier konsertene er viktige for å nå ut til de unge.

– I år går vi et skritt lenger siden vi har innledet samarbeid med YouTube. Hensikten er å spre budskapet til fredsprisvinnerne og Alfred Nobel, sa han på pressekonferansen i Nobelinstituttet fredag.

 

Les også: - I dette landet har aksjemarkedet steget 236 prosent i år

Nye Apple TV: Slik den skal være

- Mange er ansatt på rene ringevikar-kontrakter og jobber langt mer enn det som er akseptert

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjokolade for klima:

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert: