1. juledag hadde den nye Flåklypa-filmen «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa» kinopremiere, og har etter tre visningsdager oppnådd et kinobesøk på 128.339.

Det er den nest beste åpningshelgen i år, kun slått av «Bølgen» som fikk et besøk på 136.232. «Bølgen» har oppnådd 832.572 kinobesøk så langt i år.

Star Wars-filmen «The Force Awakens», gjør det også sterkt, og har hittil oppnådd et besøk på over 400.000 i Norge.

Historisk Star Wars

Den syvende Star Wars-filmenhar passert én milliard dollar i billettinntekter.
Den syvende Star Wars-filmenhar passert én milliard dollar i billettinntekter. (Foto: Lucasfilm)

- Kinobesøket i romjulen har aldri før vært så høyt. Det handler først og fremst om attraktive filmer som Solan og Ludvig, men i tillegg gjør den nye Star Wars filmen det svært bra, sier administrerende direktør Guttorm Petterson i Film og Kino til Dagens Næringsliv.

Den syvende Star Wars filmen i rekken har internasjonalt blitt den raskest voksende filmen i historien, og passerte i helgen et salg på mer enn én milliard dollar i billettinntekter, ifølge Variety. 

Besøksstatistikken fra Film og Kino viser at både 1. juledag og 3. juledag aldri har hatt flere besøkende. Totalt i løpet av helgen ble det solgt over 265.000 billetter.

Kon-Tiki leder an

Den forrige Flåklypa-filmen, «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» hadde premiere i november 2013, og fikk et besøk på 138.856 åpningshelgen og endte med 893.967 besøk totalt.

Den beste norske åpningshelgen i nyere tid står «Kon-Tiki» for, med 164.804 besøk.

- Kommer den nye Flåklypa-filmen til å gjøre det like bra som den forrige?

- Det er litt for tidlig å si. Det skal godt gjøres at «Herfra til Flåklypa» havner på nær 900.000 besøkende totalt, men det kommer uansett til å gjøre det godt, sier Petterson.

Solid kinoår

Besøket på norske kinoer er i år opp med åtte prosent mot året før. Totalt havner besøket på omlag 12 millioner.  

- 2015 er absolutt ett av de bedre kinoårene, sier Guttorm Petterson i Film og Kino.

De mest populære filmene på kino i år er «Bølgen» (832.572 besøk), James Bond-filmen «Spectre» (683.071 besøk), og Star Wars-filmen «The Force Awakens» (403.201 besøk) kaprere trolig tredjeplassen foran animasjonsfilmen «Minions». 

Les filmanmelder Øyvor Dalane Viks anmeldelse av Star Wars-filmen: Stjernekrig med smell

Les også: Dinosaurer vant, norsk film tapte

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.