Nå er den tidligere langrennsløperen vraket fra NRK-sendingen til helgen.

Det er markedsdirektør Morten Schønfeldt i Norges Idrettsforbund (NIF) glad for.

– Vibeke Skofterud sto på en liste over prisutdelere til å begynne med. Det mente vi var feil, noe vi også sa ifra om, sier Schønfeldt til DN.

– Så Skofteruds navn står ikke på den nye listen?

– Nei, hennes navn står ikke på listen over hvem som er aktuelle til å dele ut nå, bekrefter markedsdirektøren.

Selv om Idrettsgallaen er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, Olympiske Komité, Norsk Tipping og NRK, så understreker Schønfeldt at det er statskanalen som har det redaksjonelle ansvaret.

– Det er redaksjonen i NRK som vurderer hvem som skal dele ut priser. Men vi er glad for at de som reklamerer for utenlandske spillselskaper ikke blir promotert under Idrettsgallaen.

– Vi har også hele veien vært tydelig på at vi ikke ønsker å ha prisutdelere som fronter slike selskaper og dermed undergraver fundamentet norsk idrett er bygd på, sier han.

Utveksler meninger

Det var i fjor at Skofterud inngikk et samarbeid det utenlandske spillselskapet Comeon etter å ha lagt opp som aktiv langrennsløper på det norske langrennslandslaget. Skofterud har vært åpen om det kommersielle samarbeidet, men ønsker ikke å kommentere denne saken.

LES OGSÅ:Spillselskapene flokker seg til Snapchat

Kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping sier til DN at de har vært tydelige på at de ikke ønsker prisutdelere som er ambassadører eller kan assosieres med utenlandske spillselskaper.

– Det er NRK som til syvende og sist har det redaksjonelle ansvaret. Men ettersom Idrettsgallaen er et samarbeid, så er det naturlig at vi utveksler meninger. Og standpunktet til Norsk Tipping er at vi ikke ønsker prisutdelere som bevist omgår norsk lov.

– Dette gjelder også Vibeke Skofterud?

– Ja, ettersom Vibeke Skofterud har reklamert for det utenlandske spillselskapet Comeon, sier hun.

Benekter press

NRKs prosjektleder for Idrettsgallaen, Christian Finnskog, sier til DN at det var rene praktiske grunner til at Skofterud ikke får dele ut pris under lørdagens gallasending.

– Det er helt riktig at Vibeke Skofterud var tiltenkt som utdeler sammen med Thor Hushovd. Dessverre var Thor nødt til å melde avbud, og dermed forsvant den «Mesternes mester»-koblingen. Da bestemte vi oss for å gå for en annen duo, Jan Åge Fjørtoft og Bjørn Maaseide, som også kjenner hverandre godt fra «Mesternes mester», sier Finnskog.

– Så det var ikke Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund som presset frem dette?

– Nei, Idrettsgallaen er et samarbeidsprosjekt mellom oss og dem. De har også tanker og meninger, og vi har kontakt med dem når vi lager et så stort arrangement. Vi snakker også om prisutdelere. Men da det opprinnelige opplegget sprakk, så valgte vi i redaksjonen å gå for et annet alternativ, sier Finnskog.

– Var Hushovds avlysning den eneste grunnen til at Skofterud ikke fikk stille som utdeler?

– Det var den viktigste grunnen i en redaksjonell beslutning, sier han.

– Hva var de andre grunnene?

– Vi prøver å lage et underholdningsprogram der vi skal ha godt samspill mellom de som deler ut priser. Nå hadde ikke Hushovd anledning til å stille sammen med Skofterud. Jeg har derfor svart på det spørsmålet, sier Finnskog.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.