De tøffe forhandlingene mellom Canal Digital og Discovery Networks fortsatte torsdag. Da møttes partene ansikt til ansikt på Gardermoen.

TVNorge og 12 andre Discovery-kanaler har nå vært borte fra skjermene i en million norske Canal Digital-husstander i fire dager. Forhandlingene om en ny avtale brøt sammen natt til mandag.

Møtet midt på dagen torsdag kom til etter at Discovery reduserte sine krav natt til onsdag.

Vil ikke kommentere

– Jeg kan ikke kommentere hvor forhandlingene står nå, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks.

Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital Norge, svarer på samme måte:

– Jeg kan ikke kommentere dette, sier han.

Les også: TVNorge-sjef Harald Strømme og Discovery Networks krever en kaffekopp per kunde mer i året av distributøren Canal Digital. Hvert år. Totalsummen kan bli 300 millioner kroner. (+)

Kulturdepartementet fikk orientering

Både Canal Digital og Discovery møtte senere torsdag ettermiddag opp i Kulturdepartementet.

– Statssekretær Bård Folke Fredriksen og representanter for embedsverket er blitt orientert om status. Det ble i møtene understreket at staten ikke er part i saken, men at vi av hensyn til tv-seerne håper partene finner en løsning, skriver kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i en sms.

I mellomtiden tilbyr Telenor tilbyr å betale strømmeabonnement på TVNorge

Kamp om millioner av kaffekopper

TVNorge-sjef Harald Strømme har tidligere sagt at Discovery-gruppens krav tilsvarer en kaffekopp per kunde per år. DN forklarte torsdag at kravet i realiteten innebærer en prisøkning på «en kaffekopp» hvert år.

Les også: Hevder sjekkeapp går bak ryggen din dnPlus

Prisen per kopp ser ut til å ha falt fra 25 til 20 kroner. Likevel vil dette over en femårsperiode gi Discovery 300 millioner kroner i økte inntekter.

Kravet skal delvis også kompensere for at prisen Canal Digital har betalt for kanalene deres, ifølge Discovery har stått på stedet hvil siden 2010.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Les mer: TV Norge taper to millioner kroner dagen

Se video med han som var først i køen på Vinmonopolets Burgund-slipp:

Uteligger for en flaske vin
Men ikke hvilken som helst vin. Bjørn Håvard Larsen sover utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge i fem netter for å sikre seg eksklusive flasker Burgund-vin fra 2013.
01:56
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.