I desember ble det klart at nyhetsdivisjonen skal kutte opptil 22 stillinger. I tillegg gjøres det store kutt ved distriktskontorene.

Leder i NRKs journalistlag, Richard Aune, sier til Dagbladet at kuttene er i ferd med å gå utover kvaliteten.

– Vi er kommet dit at vi merker det på kvaliteten på produktet vårt. Folk er redde for at det blir flere feil på lufta, både tekniske og journalistiske, som i ytterste konsekvens kan være etiske overtramp. Det er så mange som går fra jobb med en følelse av å ikke ha levert et godt nok produkt. Vi ønsker å varsle om dette før lytterne og seerne våre merker det, for da er det for seint, sier han.

NRKs nyhetsdirektør, Alexandra Beverfjord, skriver i en epost til Dagbladet at hun har stor forståelse for at medarbeidere synes det er krevende.

– Slike kutt vil merkes i hele organisasjonen. Vi jobber for å kutte på en måte som i minst mulig grad rammer journalistikken og innholdet ut til publikum, skriver hun.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Forsøker å forhindre systemkollaps


Følg markedet på DN Investor HER