Tirsdag formiddag var styreleder Geir Lindahl i Musikk Er Riktig (Mer) i tingretten for å forsvare selskapet mot konkursspøkelset, som DN skrev om i forrige uke.

Her ble det kjent at Greves impresario-virksomhet skyldte 396.458 kroner i moms og arbeidsgiveravgift.

322.000 kroner av kravet var allerede betalt, og i retten la Lindahl frem kvitteringer for å bevise dette.

– Selskapet er ikke insolvent. Kommende inntekter kan dokumenteres, og derfor spør om vi om utsettelse i to dager om mulig, sa Lindahl.

Kemneren gikk med på dette, og rettens administrator satte en frist til 23. februar til å innfri beløpet.

Onsdag morgen er det klart at Oslo kemnerkontor har trukket konkursbegjæringen mot selskapet, Mer har foretatt innbetaling som dekker hele kravet i konkursbegjæringen.

Styreleder tar selvkritikk

Greve sa til DN i forrige uke at gjelden var betalt. I rettsmøte kom det frem at Mer fortsatt skyldte kemneren i Oslo nesten 75.000 kroner av totalbeløpet på 396.458 kroner. Men dette beløpet er nå blitt innbetalt med hjelp av royaltyinntekter og en rekke andre inntekter, ifølge Lindahl.

LES OGSÅ:Slik ble Markus «Idol»-­programleder (DN+)

I en e-post til DN etter rettsmøte skriver Lindahl at selskapet har gjort en rekke investeringer for artister og plateutgivelser det siste, og at de dermed har hatt større utgifter enn de har klart å håndtere fortløpende.

– Dette har gjort at vi har vært for sene med innbetalinger på skatt, moms og arbeidsgiveravgift. Disse problemene skulle jeg som økonomisk ansvarlig i selskapet løst på et langt tidligere tidspunkt og håndtert på en helt annen måte. Disse forholdene må jeg ta sterk selvkritikk for, skriver han.

Lindahl hevder selskapet har budsjetter og prognoser for 2016 som tilsier at de ikke vil komme i denne situasjonen igjen.

Gunnar Greve ønsker ikke å kommentere denne saken, og viser til styrelederens uttalelser.

Manager for kjente artister

Lindahl eier 19 prosent av Musikk Er Riktig (Mer), mens Greve sitter på en eierpost på 52 prosent.

Greve er mest kjent for å være dommer i TV 2-programmet «Idol». I 2013 etablerte han musikkselskapet Mer. Her har en rekke kjente artister i stallen, blant andre Alan Walker, Sandra Lyng, Alejandro Fuentes, Timbuktu, Magnus Devold og Thomas Seltzer.

I 2014 hadde selskapet en omsetning på 15,5 millioner kroner og underskudd før skatt på 320.000 kroner.

Den bokførte egenkapitalen er negativ med 200.000 kroner. Selskapets revisor påpeker flere negative forhold i sin beretning. Selskapet har levert sin årsberetning for sent, det er gitt ulovlig lån til aksjonær og skattetrekk er ikke behandlet i samsvar med bestemmelsene i skattebetalingsloven.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.