I november i fjor ble det kjent at NRKs spesialrådgiver for sosiale medier, Ingeborg Volan, hadde meldt overgang til Adresseavisen.

Nå søker statskanalen etter hennes erstatter. I den offentlige søkerlisten DN har fått fra NRK, så kommer det frem at 37 kvinner og 30 menn har søkt på stillingen. Tre navn er unntatt offentlighet.

Listen inneholder navn fra blant annet VG, NRK og den norske bloggkretsen. Blogger Trine Grung er kanskje en av de mest profilerte navnene, men Høyres kommunikasjonsrådgiver og sjef for sosiale medier, Ine Mæland, står også på søkerlisten.

LES OGSÅ:Facebook lanserer ny tjeneste for aviser

I fjor måtte Mæland tåle hard medfart etter at Høyre satte i gang en Facebook- og Twitter-kampanje for å høre hva deres følgere var glade for at regjeringen hadde fått til på årsdagen etter valgseieren.

Flere Høyre-profiler fulgte oppfordringen, men det tok ikke lang tid før opposisjonspolitikere og Høyre-motstandere tok over emneknaggen #gladfor.

- Det er alltid en risiko for at våre politiske motstandere tar i bruk samme hashtag. Det lever vi godt med. Vi vet at velgerne reagerer bedre på at vi snakker positivt om våre løsninger enn om vi snakker negativt om andre, sa Mæland til Kampanje den gangen.

Hun har ikke besvart DNs henvendelser i denne saken.

 

Her er hele søkerlisten:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.