Mediekonsernet Polaris Media fikk et resultat før skatt på 0,9 millioner kroner i fjerde kvartal 2015, mot 0,1 millioner kroner i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.

- De papirbaserte annonseinntektene fortsatte å falle betydelig som følge av svakere utvikling i norsk økonomi, den digitale transformasjonen og økt konkurranse fra store internasjonale aktører som Google og Facebook, skriver konsernsjef Per Axel Koch i årsrapporten.

Justert resultat, ebitda, ble 29 millioner, mens driftsresultat ble -101 millioner.

LES OGSÅ:Disse slutter i VG

Selskapet tar nedskrivning av goodwill og immaterielle eiendeler på 98 millioner knyttet til virksomhetene Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke i fjerde kvartal. I tillegg er det en nedskrivning av varige driftsmidler på 9 millioner.

Digital transformasjon

Driftsinntektene var på 406 millioner i perioden.

Styret foreslår et utbytte på 1,25 kroner pr aksje for 2015.

For 2016 forventes en fortsatt svak utvikling i annonseinntektene som følge av svakere utvikling i norsk økonomi og endringer i medieøkonomien.

- Vi forventer at 2016 blir utfordrende med fortsatt sterk digital transformasjon og svakere utvikling i norsk økonomi. Jeg er likevel overbevist om at våre mediehus vil fortsette å styrke sine digitale posisjoner både i brukermarkedet og annonsemarkedet, samtidig som trykkerivirksomhetene vil øke sin konkurransekraft, skriver Koch i årsmeldingen.

Samtidig fortsetter overgangen til mobil og vesentlig vekst innen programmatisk annonsesalg.

250 millioner digitale kroner

For abonnementsinntektene forventes en fortsatt vekst, mens inntektsutviklingen i trykk vil fortsatt gå ned, skriver selskapet.

- Mange av våre mediehus har inntatt tydelige digitale nr 1-posisjoner lokalt og regionalt, Pluss-løsninger er lansert i 16 av våre mediehus (og flere vil følge i 2016), og konsernet nærmer seg 250 mill kroner i digitale annonseinntekter, sier Koch.

«Konsernet skal realisere minimum 70 millioner i resultatforbedrende tiltak i 2016», heter det i fjerdekvartalsrapporten.

I selskapets tredjekvartalsrapport ble det opplyst at konsernet i 2015 og 2016 gjennomfører over 160 millioner i resultatforbedrende tiltak.

Les også på DN.no:

Over en tredel av boligene i oljebyen står tomme

Oppsiktsvekkende sprik mellom amerikanske meningsmålinger

Giganthopp for Venezuelas bensinpriser

«Overforsynt», «desperat» og «mistet grepet»

Svakeste vekst i norsk økonomi på syv år  

Se DNtv:

Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter

Det har vært et eventyr, sier Lise Grønskar, som ved siden av nattevaktjobbing i Dagbladet og deltidsjobb som flyvertinne har brukt 2015 på å løpe i fjellene ved Machu Picchu, over is på Antarktis og gjennom vinbarer i Frankrike.

Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter
Det har vært et eventyr, sier Lise Grønskar, som ved siden av nattevaktjobbing i Dagbladet og deltidsjobb som flyvertinne har brukt 2015 på å løpe i fjellene ved Machu Picchu, over is på Antarktis og gjennom vinbarer i Frankrike.
02:58
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.