– Facebook bruker jeg nesten bare til å legge ut bilder av mitt eneste barnebarn, ei jente på ett år, og andre familierelaterte ting, sier forvalter og daglig leder i Sissener as, Jan Petter Sissener.

– Du er personlig på Facebook?

– Ja, men derfor er jeg også veldig restriktiv på hvem jeg blir venn med der. Jeg synes jo barnebarnet mitt er verdens vakreste, så jeg er stolt og vil at andre skal se det. Det var litt av en revolusjon å bli besteforelder – det anbefaler jeg alle, sier han.

Eksperter DN har snakket med er bekymret for at tiden vi bruker på digitale enheter går på bekostning av å pleie menneskelige relasjoner – og at underholdningen vi får servert, gjør oss passive.

Fersk forskning mener også å finne en sammenheng mellom synkende iq hos gutter og tilgangen de har hatt på kabel-tv i barndommen.

Samtidig er ekspertene klare på at digitale medier kan være kunnskapsgivende om det brukes på riktig måte.

I løpet av påsken vil DN publisere en liten intervjuserie der profiler fra medier og næringsliv snakker om sine medievaner.

Samfunnsrefs på bloggen

Sissener er ikke spesielt aktiv på sosiale medier, men holder seg løpende oppdatert på nyheter med både aviser og ulike nettmedier daglig. Tv’en står gjerne på når han leser aviser eller sjekker mobilen.

– Jeg sjekker bare Facebook én til to dager i uka og skriver blogg når jeg har tid til overs. Bloggen er en kanal for å få ut frustrasjon over ting jeg synes er tåpelig i samfunnet. Jeg liker å kunne mene noe høyt og skriver om synspunkter som er relevant for jobben, sier han. 

Han er ikke spesielt bekymret for at digitale medier går på bekostning av pleie av menneskelige relasjoner.

– Det er ikke noe jeg har reflektert særlig over, men jeg bruker ikke digitale medier til kommunikasjon i så stor grad, sier han.

Ikke mobil ved bordet

Med voksne barn er det få regler for mediebruk som gjelder hjemme.

–  Kona og jeg prøver å ha en regel på å legge bort mobilen under fellesmåltider. Også skrur jeg alltid mobilen på lydløs når jeg skal sove.

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.