– Dere tok forferdelige bilder av meg sist. Det husker jeg godt, sier Norges største kakeblogger Manuela Kjeilen (47).

DN intervjuet Kjeilen for to og et halvt år siden. Da hadde hun 425.000 følgere på billeddelingstjenesten Instagram. Nylig debuterte fembarnsmoren med eget bakeprogram på TV8 i Sverige og nå har hun har 1,3 millioner følgere på Instagram. Like lyst har ikke regnskapstallene utviklet seg.

«Har ikke oversikten»

Regnskapet til Kjeilens selskap Passion4Baking as for 2014 viser inntekter på rundt 1,2 millioner kroner og et tap på nær 363.000 kroner. Resultatet var svakere enn ventet, heter det i årsberetningen. Både selskapets aksjekapital og egenkapital var tapt ved inngangen til 2015. Videre skriver revisor at selskapet ikke har overholdt frister for innlevering og betaling av oppgaver over skatter og avgifter.

– Jeg tar ikke hånd om regnskapet. Jeg baker og har ikke oversikten over tallene. Jeg kan ikke ta hånd om alt, sier Kjeilen.

Kjeilen selv skriver at hun ikke tok ut lønn ifjor og at hun for å forbedre selskapets økonomiske stilling måtte låne det 200.000 kroner.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si til det. Det er mye jobb, men hva skal en gjøre. Jeg kan ingenting om regnskap og har ingen utdannelse. Min mann har hjulpet meg med dette, men han er syk, sier Manuela Kjeilen.

Får omtale av Oprah

Kjeilen har i perioden oktober 2014 til og med mars 2015 utgitt fire bøker. Det har kostet. Kjeilen er optimist med tanke på fremtiden. Ifjor møtte hun talkshowvertinnen Oprah Winfrey backstage.

– I mai blir jeg omtalt i hennes magasin. Det betyr veldig mye, sier Kjeilen.

Kjeilens mor er bergenser og selv har hun bodd i Moss i 25 år. De siste åtte årene har hun tilbragt i Sverige.

– Jeg elsker Norge og kjenner meg veldig norsk, men har også som ambisjon nå bli å bli større, sier Kjeilen.

Ifølge Kjeilens mann Fatah gikk Passion4Baking med 200.000 kroner i overskudd ifjor. Inntektene ligger på rundt 2 millioner kroner.

– Det er blitt investert mye i selskapet og det er grunnen til underskuddet i 2014. Inntektene fra to av bøkene kommer først i år og det koster å skrive fire bøker, sier han.

– Hva er grunnen til at selskapet skylder penger blant annet til kemneren?

– Vi har fått skjønnslignet momsen fordi vi ikke har levert momsoppgave i tide. Jeg har vært ansvarlig for dette, men har vært syk, sier Fatah.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.