– Dette er svært beklagelig, men selskapet kan ikke drives for kreditors regning når det ikke er økonomisk grunnlag for videre drift, sier styreleder i Vivo, Tor Odd Berntsen i en pressemelding.

Det er to år siden den kristne bokhandlerkjeden Bok & Media fikk navnet Vivo, men selskapet har lenge slitt med økonomien. I 2015 hadde kjeden et underskudd på om lag 3,7 millioner kroner. Fram til 1. mars i år har bokhandlerkjeden tapt ytterligere cirka 2 millioner kroner, skriver Dagen.

Med avviklingen mister mange kristne forlag en av sine viktigste salgskanaler.

– Det er med dyp sorg og tårer at vi erkjenner at eierne har måttet ta et så drastisk skritt, sier Svein Andersen, administrerende direktør i de to kristne forlagene Hermon og Genesis. Han anslår at 20-25 prosent av boksalget til Hermon og Genesis har blitt solgt gjennom kjeden.

Selv om det går mot konkurs, betyr ikke det at alle butikkene forsvinner.

– Det er sannsynligvis interessenter her som ønsker å gå inn og overta butikker. I de 33 årene jeg har drevet forlag har antallet kristne bokhandlere sunket fra 64 til 24, så både vi håper at flest mulig av butikkene kan reddes, sier Andersen.

Normisjon er hovedaksjonær i Vivo, med 85 prosent av aksjene. Resten eies av Norsk Luthersk Misjonssamband. (©NTB)

 

Se video:

Slik blir det nye Nasjonalmuseet
Se animasjonsvideoen av det nye Nasjonalmuseet her. Museet skal stå klart i 2020
01:11
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.