- Jeg har funnet en veldig bra styreleder i Amedia. Det blir meg selv, spøker administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB.

Han får med seg tidligere Aftenposten-redaktør Hilde Haugsgjerd som nestleder, samt tidligere NRK-sjef John G. Bernander og Bergens Tidendes tidligere kulturredaktør Hilde Sandvik.

Gunnar Sellæg har sittet i styret for Telenor og fortsetter i det nye styret.

- Vi har lagt stor vekt på å få med bred mediekompetanse, ikke minst fordi vi ikke har veldig mye mediebakgrunn selv. Vi startet med å tenke på ekstern styreleder først. Men Sparebankstiftelsen DNB fant ut at det var riktig at vi tok styreledervervet i denne første fasen, for å få denne nye enheten til å fungere på en god måte, og få en god dialig mellom stiftelsen og konsernet, sier Støylen.

I februar ble det kjent at Sparebankstiftelsen DNB ville kjøpe Amedia for 395 millioner kroner.

LES OGSÅ: Derfor kjøper DNB-stiftelsen lokalavis-konsernet  

Siden har Støylen opprettet Amediastiftelsen, som er en selvstendig stiftelse som finansierte oppkjøpet av Amedia med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB.

- Det er også betydelig overlapp mellom styret i Sparebankstiftelsen DNB og Amediastiftelsen. Amediastiftelsen har som oppgave å være generalforsamling i Amedia. I dag valgte overtok Amediastiftelsen aksjene og generalforsamlingen har valgt det nye styret i Amedia, sier Støylen.

Fortsatt er det uklart om betydelige eierandeler i Nettavisen og Asker og Bærums Budstikke Nettavisen, Budstikka og NTB i spill dnPlus

Selgerne, LO og Telenor, har forbeholdt seg retten til å forsøke å få ut en bedre pris for disse aksjepostene enn det Sparebankstiftelsen DNB var villig til å betale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.