Det skriver avisen i en pressemelding onsdag.

De to mediehusene har inngått et eksklusivt samarbeid som blant annet betyr at Dagbladet kan publisere CNNs innhold på alle sine plattformer.

- Web-TV er en stadig viktigere del av vårt nyhetsarbeid, og vi er stolte av å inngå et partnerskap med verdens mest kjente nyhetskanal – CNN. Initiativet kom fra CNN som har merket seg vår sterke posisjonen digital, sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Rett til bunns med Ryanair og McDonald's dnPlus

Den norske avisen skal også levere innhold til CNN i forbindelse med store nyhetshendelser i Skandinavia, og blir dermed en offisiell CNN-partner. Fra før er flere hundre digitale partnere og andre kringkastere tilknyttet den amerikanske nyhetskanalen.

Klart for presidentvalg

– Norden er svært interessant akkurat nå når det gjelder nyhetsformidling på nettet, denne utviklingen dannet bakteppet for en allianse mellom Dagbladet og CNN, som spilte en nøkkelrolle i etableringen av partnerskapet, sier Greg Beitchman, visepresident med ansvar for innhold, salg og partnerskap innen CNN International.

Markussen i Dagbladet ser frem til samarbeidet med CNN – spesielt under det forestående presidentvalget.

– Et innholdssamarbeid med CNN vil bety at våre lesere får en bredere dekningen av utenriksstoff på web-tv, mer analyse og bedre tilstedeværelse ved store hendelser og større arrangementer. Særlig vil det gjelde USA hvor man nå står foran et meget spennende og annerledes presidentvalg, sier han.

 

Se video:

Djevelens sjefadvokat
Etterretningsoberst Steve Rotkoff skrev kritiske rapporter før invasjonen av Irak i 2003. I dag leder han en skole i US Army hvor offiserer lærer å bli djevelens advokat. Også næringslivet bør bruke metodene, mener han.
03:51
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.