- Det føles litt som å gå ombord på et stort skip - det gynger litt. Det er et stort oppdrag, så nå skal jeg gå i gang med å få oversikt og prioritere, sier Egil Sundvor.

Han har landet jobben som ny redaktør for NRK-sporten og ser fram imot å «samle det norske sportsfolket» på statskanalen framover.

-Ta digitale grep

- Jeg vil ha fokus på å utvikle de produktene vi har og ta grep om den digitale posisjonen, sier han.

Sundvor kommer fra en stilling i NRKs Strategidivisjon der han har jobbet med endring, innovasjon og ledelse. Han har tidligere vært redaksjonssjef i Dokumentar og samfunn i NRK i fem år og redaksjonssjef for sportsnyheter.

- Jeg er veldig fornøyd med at Egil Sundvor har takket ja til å bli NRKs nye sportsredaktør. Han har solid erfaring som redaksjonell leder og hans kompetanse fra arbeidet med strategi og innovasjon vil være til stor nytte både for NRK Sport og for resten av divisjonen, sier Marienlystdirektør Vibeke Furst Haugen i en pressemelding. 

- Sundvor kjenner mulighetene og utfordringene i avdelingen og er godt skodd for å utvikle NRK Sport videre

15 søkere

Det var 15 søkere til stillingen som redaktør for NRK Sport.

Sundvor har fungert i stillingen fra 1. mai, etter at Rune Haug sluttet etter åtte år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.