Rundt 20 ansatte skal ha takket ja til sluttpakke i TV 2, skriver Journalisten.

- Det er snakk om alle avdelinger på huset. Jeg kan ikke si noe om navn og hvilke avdelinger det er snakk om, sier klubbleder Henrikke Helland til DN.

TV 2 er inne i en omfattende nedbemanningsprosess. Kanalen skal kutte 350 millioner kroner i forbindelse med strategiarbeidet «TV 2 i 2020».

Den 15.september skal de legge frem planen for veien videre. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange ansatte som blir nødt til å gå i nedbemanningsprosessen.

- Usikkerhet

- Det er det som er dilemmaet vårt. Vi vet ikke hvor mange av disse 350 millionene som skal kuttes fra bemanning. Det er klart at den usikkerheten preger stemningen på huset, sier Helland.

Det er allerede kjent at Nils Gunnar Lie har signert en sluttpakkeavtale og dermed forlater kanalen etter 24 år.

Torsdag morgen ble det også kjent at nyhetsanker Mah-Rukh Ali har fått innvilget sluttpakke, og har fått jobben som distriktsredaktør for NRK i Buskerud. Hun har vært i TV 2 i ti år.

Klubben i TV 2 har ikke lagt skjul på at de har vært svært misfornøyde med sluttpakkene som er utlyst.

- Vi var i en drøfting om pakkene som ikke førte frem. Vi opplevde at disse pakkene ikke var tilstrekkelige og at det ikke ble itatt hensyn til våre innspill i prosessen, sier Helland.

Vil unngå oppsigelser

De anbefalte de ansatte om å ikke ta pakkene i første omgang, men slik tingenes tilstand er nå håper Helland at situasjonen kan løses med frivillighet.

- Jeg håper at vi lander med begge beina på jorda og at vi unngår oppsigelser.

Fristen om å søke om sluttpakke går ut i slutten av august. Det ble også satt en frist 1. juli, som belønnet søkerne med en lengre periode med lønn, dersom de søkte på et så tidlig tidspunkt.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.