First House-sjefen er ansatt som høgskolelektor i 20 prosent stilling ved avdelingen for økonomi- og ledelsesfag. Han skal fortsette i First House.

Høiby, som er en av de mest profilerte kommunikasjonslederne i Norge, skal være knyttet til krisefagene - og undervise på Høgskolens nye siviløkonomprogram i økonomi og ledelse, samt bachelorprogrammet i krise og beredskap.

Les også: 

-Høgskolen i Hedmark har som ambisjon om å være den ledende akademiske kompetansegivende institusjonen i Norge innenfor krise- og beredskapsfag. Vi er svært glad for at Per Høiby har takket ja til stillingen som høgskolelektor hos oss. Han har en helt unik kompetanse innenfor dette området i Norge og vil være en betydelig bidragsyter til våre studenter og vårt fagmiljø, sier dekan Peer Jacob Svenkerud.

Les også: Øker etter First House-exit dnPlus

Høiby har bakgrunn fra forsvaret og forsvarsindustrien, og har vært rådgiver for toppledere innen offentlig og privat sektor.

- Jeg tar denne jobben fordi jeg synes at det å ha et bevisst forhold til krisefaget er viktig for dem som skal ut i næringslivet. Det kan være med på å ta ned risikobildet, sier Høiby, og fortsetter:

- Jeg har betydelig erfaring med dette fra forsvaret og jobbene jeg har hatt i ettertid, inklusive First House, der vi har jobbet med veldig mange av de større krisene, men kanskje vel så viktig, de krevende sakene som gjennom klok håntering ikke har utviklet seg til kriser, sier Høiby.

Han sier at han allerede har begynt å tenke på hva han skal forelese om.

-Det er mange eksempler å ta av, også utenfor det vi har jobbet med i First House.  

Han tiltrer i stillingen 1. august.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.