VG-eide E24 Dine Penger omsatte i 2015 for 75,6 millioner kroner, en nedgang på 5,3 millioner kroner sammenlignet med 2014.

E24 Dine Penger omfatter økonominyheter på nettavisen E24.no, artikler om privatøkonomi på Dinepenger.no og utgivelse av magasinet Dine Penger.

I årsregnskapet skriver styret at 2015 var «utfordrende».

– Det har vært et krevende år i et krevende marked for alle i mediebransjen. For vår del falt både print- og digitalinntekter, men jeg vil si at vi landet på en etter forholdene ålreit ebitda - en svak nedgang fra året før, sier administrerende direktør og sjefredaktør Per Valebrokk.

Les også: 87 millioner kroner i minus for VGTV

Mer enn halverte resultatet

Styret skriver i årsrapporten at selskapet har redusert kostnader «for å sørge for en bærekraftig virksomhet når inntektene faller». Ifølge årsregnskapet kostet omstillingstiltakene E24 4,9 millioner kroner. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte dermed på 6,1 millioner kroner, en nedgang fra 6,9 millioner kroner året før.

– Dette er greit nok i et krevende marked, men vi kan bedre, sier Valebrokk.

«Som et ledd i kostnadsbesparelser har selskapet gjennomført nedbemanning i 2015», heter det i årsberetningen. Totalt jobbet det syv færre personer i mediehuset ved enden av 2015, enn ved inngangen på året.

– Vi har ingen planer om nye omstillingsrunder, sier Valebrokk.

Årsresultatet etter skattekostnader endte på 0,9 millioner kroner, mot 1,6 millioner kroner i 2014.

Les også (DN+): Lei av norske mediers syting dnPlus

Måtte nedbemanne

Samtidig påpeker styret at mobil i løpet av 2015 ble den viktigste plattformen til E24, og at man i tiden som kommer må sette trykk på kommersielle tjenester og produktutvikling på mobil.

«Selskapet har lykkes godt med de omstillingstiltak som er gjennomført og står med dette bedre rustet inn i 2016», heter det i årsberetningen.

Ifølge Valebrokk er mediehuset så langt i år foran fjoråret inntektsmessig, og peker blant annet på satsing på programmatiske annonser og innholdsmarkedsføring som årsaker til dette.

– Det tror jeg ikke så mange andre i bransjen kan melde om. Det er også en positiv utvikling i lønnsomheten, men bevares: Markedet fortsetter å være krevende.

Trafikkmessig går det ifølge Valebrokk svært bra.

– Vi har aldri hatt et større forsprang på våre konkurrenter enn nå, spesielt på mobil, sier Valebrokk.

Les også (DN+): Pr-veteranene tjener millioner. Det imponerer ikke pr-nestor Hans Geelmuyden dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: