Tirsdag ettermiddag ble fronten til nettavisen Techcrunch toppet med et stort rødt banner med «en viktig beskjed» fra en gruppe som kaller seg OurMine:

«Hei folkens, ingenting å bekymre seg for. Vi bare tester Techcrunch' sikkerhet, vi har ikke endret noen passord. Ta kontakt på [nettadresse], takk.»

Bekrefter at hackere fikk tilgang til journalists konto

Et par minutter senere var banneret og saken som fulgte med, borte.

Techcrunch.com er på ti år blitt et av verdens ledende nyhetsnettsteder på teknologibedrifter, fra oppstartselskaper til storkonsern.

Nettavisen har foreløpig ikke kommentert episoden, men OurMine er navnet på en gruppe som den siste tiden har stått bak en rekke hacker-angrep.

Oppdatering:Techcrunch har nå bekreftet at hackere fikk tilgang til siden ved å komme seg inn på kontoen til en av journalistene med publiseringsrettigheter på nyhetsnettstedet.

En rekke teknologiskribenter på Twitter konkluderte også raskt med at noen hadde brutt seg inn på siden.

Denne artikkelen lå på Techcrunch.com noen få minutter før den så ble fjernet.
Denne artikkelen lå på Techcrunch.com noen få minutter før den så ble fjernet. (Foto: Faksimile)
 

Hevder å ha slått ut «Pokémon Go»

Helgen 16.-17. juli opplevde spillerne av den verdensomspennende suksessen «Pokémon Go» at det var vanskelig å få logget seg inn i spillet.

Gruppen OurMine påtok seg også da skylden, etter at det viste seg at serverne til «Pokémon Go» hadde knelt av det som kalles et DDoS-angrep, hvor man enkelt forklart kaster store mengder søppeldata-trafikk inn mot en server for å overbelaste den.

«Pokémon Go» er sommerens store farsott.I bildet: Maren Rath (17) og Simen Andreassen (21) er ute og spiller «Pokémon Go». Rath skulle gjerne kjøpt Pokémon-godteri, som hun husker fra barndommen. De tror begge Pokémon-produkter vil bli mer populære nå.
«Pokémon Go» er sommerens store farsott.I bildet: Maren Rath (17) og Simen Andreassen (21) er ute og spiller «Pokémon Go». Rath skulle gjerne kjøpt Pokémon-godteri, som hun husker fra barndommen. De tror begge Pokémon-produkter vil bli mer populære nå. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
 

Det var ironisk nok Techcrunch som fikk hackerne i tale.

Et medlem av gruppen fortalte i et intervju at hun, som en del av en gruppe på tre tenåringer forsøker å øke bevisstheten omkring nettsikkerhet.

Ubekreftet identitet

Det hører med til historien at mange tidligere hacker-grupper har tradisjon for å oppgi falske opplysninger, ikke minst personopplysninger.

Et av medlemmene i gruppen Lulszec, «Kayla», utga seg blant annet for å være en 16 år gammel jente. Lulzsec spilte en sentral rolle i Anonymous-bevegelsen, og hacket blant annet FBI og Sony.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg er blant teknologi-kjendisene som den siste tiden har mistet kontroll over sin egen Twitter-konto. Hacker-gruppen OurMine hevder å stå bak. Foto: Eric Risberg/AP/NTB Scanpix
Facebook-sjef Mark Zuckerberg er blant teknologi-kjendisene som den siste tiden har mistet kontroll over sin egen Twitter-konto. Hacker-gruppen OurMine hevder å stå bak. Foto: Eric Risberg/AP/NTB Scanpix (Foto: Ap)
Men da politiet til slutt sporet opp Kayla  i 2011 , fant de den 24 år gamle Irak-veteranen og briten Ryan Ackroyd.

Wired har også gjort en intervju med en person som utgir seg for å snakke på vegne av gruppen. Magasinet fant grunn til å tvile på flere av påstandene som ble satt frem av gruppen etter å ha faktasjekket dem.

Angriper teknologi-kjendiser

OurMine hevder også å stå bak innbrudd på sosiale medier-kontoene til flere av verdens ledende teknologihoder den siste måneden.

Blant annet har Facebook-gründer Mark Zuckerberg, Google-toppsjef Sundar Pichai, Spotifty-gründer Daniel Ek og Amazon teknologidirektør Werner Vogels opplevd å miste kontroll over Twitter-, Linkedin- eller Vine-kontoene sine.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.