Tidligere nyhetsanker i Fox News, Gretchen Carlson, får 20 millioner dollar og en unnskyldning for sex-trakassering i et forlik med eierselskapet 21th Century Fox, melder The New York Times tirsdag.

Fox skal også være i forlikssamtaler med flere kvinnelige ansatte, men ingen av forlikene vil være så høye som i Carlsons tilfelle, melder CNBC, som viser til nærstående kilder.

Medgründer og tidligere toppsjef Roger Ailes styrte Fox News-skuten i mer enn 20 år før han ble kastet i juli i år. Foto: AP/Jim Cooper.
Medgründer og tidligere toppsjef Roger Ailes styrte Fox News-skuten i mer enn 20 år før han ble kastet i juli i år. Foto: AP/Jim Cooper. (Foto: Ap)

"Vi beklager på det sterkeste og ber om unnskyldning for det faktum at Gretchen ikke ble behandlet med den respekten og verdigheten som hun og hennes kolleger fortjener", heter det i en uttalelse fra Fox.

Tidligere toppsjef og styreleder Roger Ailes (76) i Fox News har vært gjenstand for anklagene.

Han ble kastet i kjølvannet av at Carlson gikk til sak.

Les også: Facebook: - Vi har ingen regler mot kritikk av våre retningslinjer

DN misbrukt i «tjen penger på 1,2,3»-kampanje

Sterk vekst for Kagge

Se DNtv:
Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.