Nyhetsavdelingen i NRK skal legges om. Planen legges frem på et informasjonsmøte i dag, og nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord sier til NRK.no at endringen skyldes at publikum flytter seg raskt.

- Vi må forholde oss til verden slik den er. Nyhetsoppdatering via mobilen er det som nå vokser raskest. NRK må styrkes på mobil, nett og breaking news for å være publikums førstevalg på nyheter, sier hun.

Ny opptareringslinje

Blant endringene er en ny "oppdateringslinje" som skal sørge for løpende oppdateringer ved store hendelser. Ifølge NRK skal ikke endringene føre til førre ansatte, men noen kan få nye arbeidsoppgaver. Nå skal planen drøftes med de ansatte og fagforeningene, og etter planen skal beslutningen om ny organsiering tas innen nyttår.

Les også: De skulle reklamere for lederkonferanse. Det gikk ikke som ventet

Byråene tar mer av kaken dnPlus  (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.