Snøhettas bankbygg i Beirut blir arkitektkontorets første oppdrag i Libanon. Oppdragsgiver er Banque Libano Francaise (BLF).

Kreativt partnerskap

Fasaden får sjakkbrettmønster, og The Architect’s Newspaper har sammenlignet estetikken med en byggeblokk i dataspillet Tetris.

– Vi gleder oss over å starte et kreativt partnerskap med BLF. I en tid med grunnleggende endringer, er BLF en ideell partner for Snøhetta. Vi deler idealer som bærekraft, samfunn og dialog, sier Snøhetta-grunnlegger Kjetil Trædal Thorsen i en pressemelding.

Skjærer ut møteplasser

Banktårnet har flere uteområder som er skapt i form av «utskjæringer» fra bygningskroppen.

Tanken er at uteområdene skaper sosiale møteplasser for de bankansatte og at arbeidsmiljøet formes rundt disse møteplassene.

Kutter hjørnene

På gatenivå knytter bankbygget seg til omgivelsene gjennom åpne «avkuttede» hjørner ut mot og Beirut-nabolaget Mar Mikhael, der bankens nye hovedkvarter skal ligge.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.