NJ-leder Thomas Spence vil ikke stille til gjenvalg, ifølge Journalisten.

Det ga Spence beskjed om til landsstyret torsdag ettermiddag, skriver fagbladet.

– Det er en beslutning jeg har tatt etter en helhetsvurdering, sier Spence selv til Journalisten.

Spence ble tidligere i høst utfordret av sin nestleder Hege Iren Frantzen, som også ville stille som kandidat til det kommende ledervalget. At Spence nå trekker seg, åpner for at Frantzen kan bli valgt til ny leder på landsmøtet i mars.

Skal «stå på»

Spence, som har vært leder av Norsk Journalistlag siden 2013, har samtidig hatt permisjon fra sin journaliststilling i Aftenposten.

Han har vært leder for journalistenes fagorganisasjon i en utfordrende tid fra bransjen. Siden 2014 har fallet i annonseinntekter gjort at mediehusene i landet har nedbemannet sterkt, og antall journalister i mediehusene har falt sterkt i samme periode.

– Nå skal jeg først stå på fram til landsmøtet i mars. Så har jeg en jobb i Aftenposten som jeg kan gå tilbake til. Noe annet har jeg ikke å si nå, sier Spence til Journalisten.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.