– Ja, det stemmer, skriver Henne-redaktør Benedicte Wessel-Holst i en tekstmelding til DN.

Det var nettstedet Kampanje som først meldte om nedleggelsen.

Magasinet har vært å finne i bladhyllene siden 1994, men har i likhet med flere andre blader innenfor mote- og skjønnhetssegmentet slitt med nedadgående opplag- og lesertall.

Halvparten så mange utgivelser

Ifjor endte opplaget på 28,853 – opp 5,8 prosent fra året før – men med halvparten så mange utgivelser som i 2014. Ifølge Mediebedriftenes Landsforening (MBL) samsvarer tallene med opplagskategorien «kvinne», som har en nedgang på 4,5 prosent fra 2014 til 2015.

Legger ned blad

Konsernredaktør i Aller Media, Ellen Arnstad, var Henne-redaktør i 17 år før hun ble sjefredaktør i ukebladet Se og Hør i 2012.

Ifjor tok Wessel-Holst over redaktørjobben i bladet etter Laila Madsö.

– Hvorfor legger dere ned Henne, konsernredaktør Ellen Arnstad?

– Det er en selvfølge at vi fortløpende vurderer vår portefølje i Aller Media, og vi må følge tett hvor målgruppen til enhver tid beveger seg. Mediebransjen er i store endringer som alle vet. Vi må tenke nytt både i forhold til merkevarer og hvordan vi skal nå våre målgrupper på en optimal måte. I det Henne på papir legges ned, styrker vi KK-universet gjennom en ytterligere satsning på kk.no som Norges ledende digitale univers for kvinner. Redaktøren for Henne, Benedicte Wessel-Holst, vil styrke kk.no-redaksjonen med sin verdifulle kompetanse fra arbeidet med Henne som handler om de gode reportasjene i kombinasjon med mote og livsstil.

– Hvor mange ansatte berøres av nedleggelsen?

– Kun redaktøren i Henne som fremover skal jobbe digitalt med kk.no, og som er en viktig ressurs for oss fremover.

Henne er ikke det første kvinnebladet Aller legger ned som bladformat det siste året. Ifjor ble også Stylemag trukket fra bladmarkedet etter nedgang i annonsemarkedet.

Les også:

Se og Hør i fritt fall dnPlus

Kjendissammenslåing i Se og Hør og Dagbladet dnPlus

Rørt av sønnens NM-gull

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.