NRK-realityen «Anno» er blant produksjonene som blir rammet hvis partene ikke blir enige, melder Kampanje. De ansatte krever et lønnssystem som ivaretar både fast ansatte og de som er midlertidige, og beskylder arbeidsgiverne for å tilby et system som kun gagner de som er fast ansatte.

– Våre medlemmer står oppe i en virkelighet med midlertidig ansettelse, der også våre tillitsvalgte i hvert produksjonsselskap også er midlertidig ansatte, sier forbundsleder Sverre Pedersen i Norges Filmforbund (NFF).

Han mener Virke Produsentforeningen legger opp til et lønnssystem som uthuler forhandlingsinstituttet, fordi graden av midlertidighet er så stor at det ikke er mulig å opprettholde kontinuitet i lokale forhandlinger.

Meklingen om overenskomstene om TV-underholdning og TV-drama starter torsdag og har frist til midnatt natt til lørdag. NFF har varslet plassfratredelse for 51 medlemmer i første omgang.

– Dersom vi ikke kommer til enighet, blir konsekvensen streik fra lørdag morgen. Da vil både TV-drama- og underholdningsproduksjoner rammes, sier forbundsleder Sverre Pedersen i NFF.

Forhandlingssjef Geir Waage Aurdal i Virke Produsentforeningen bekrefter at det er en krevende situasjon, men vil ikke kommentere innholdet i meklingen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.