Opptil 435 ansatte i TV-produksjon kan bli tatt ut i streik lørdag morgen hvis de ikke blir enige med arbeidsgiverne om nytt lønnssystem innen midnatt.

NRK-realityen «Anno» er blant produksjonene som blir rammet hvis partene ikke blir enige, melder Kampanje. De ansatte krever et lønnssystem som ivaretar både fast ansatte og de som er midlertidige, og beskylder arbeidsgiverne for å tilby et system som kun gagner de som er fast ansatte.

- Våre medlemmer står oppe i en virkelighet med midlertidig ansettelse, der også våre tillitsvalgte i hvert produksjonsselskap også er midlertidig ansatte, sier forbundsleder Sverre Pedersen i Norges Filmforbund (NFF).

Han mener Virke Produsentforeningen legger opp til et lønnssystem som uthuler forhandlingsinstituttet, fordi graden av midlertidighet er så stor at det ikke er mulig å opprettholde kontinuitet i lokale forhandlinger.

Meklingen om overenskomstene om TV-underholdning og TV-drama starter torsdag. NFF har varslet plassfratredelse for 51 medlemmer i første omgang.

Les også:

Ber alle forberede seg på rentehopp dnPlus  

Så viktig, så mislykket dnPlus

Mer pessimistiske forbrukere  

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert: